keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Jumalan teatteri 1987-01-17

Kuva on surullisen kuuluisasta Jumalan teatterin "esityksestä" Oulun kaupunginteatterissa v.1987. Viimeiset läsnäolijat poistuvat jauhesammuttajan täyttäessä katsomon suihkullaan, paukkupommien rätistessä ja p-n hajun tunkiessa hengitykseen.  Kuvia ei ole aikaisemmin julkaistu lukuunottamatta TV-elokuvaa, jonka tein tapahtumasta Paska juttu nimellä vielä samana vuonna. Nämä ovat ko. tapahtuman ainoat valokuvat. Picasa

24 kommenttia:

rayo kirjoitti...

tuossa oli sitä jotain!

Anonyymi kirjoitti...

Joo taphtumassa tosiaan oli sitä jotain mutta nuo itse kuvat on täyttä sontaa. Eivät mielestäni todellakaan sen arvoisia, että kannattaisi mediassa mainostaa..

Anonyymi kirjoitti...

Heikkotasoisia kuvia. Eipä ihme, ettet ole aiemmin julkistanut.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostavia kuvia. Jumalan teatterista on ollut paljon puhetta aika ajoin . Kyseista naytosta en ole nahnyt mutta Oulun kaupungin teatterin naytoksista tama on ainut minka muistan nimelta. Jos olisin ollut paikalla en varmaan olisi nukahtanut kuten yleensa..

Polo kirjoitti...

Mielenkiintoinen tämä juttu ylipäänsä. Hienoa, että olet saanut valokuvia tallennettua tuosta tilaisuudesta. Kiinnostavaa olisi myös tietää jotain näytelmän juonesta, se ei näytä siltä kuvien perusteella, että olisi kovin laadukas.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvien kritisoijille sellaista että yrittäkääpä itse ottaa parempia kuvia kun paskaa sataa niskaa. Olisi moni järjestelmäkamerapoju jo lähtenyt.

Petteri kirjoitti...

Arvokkaita dokumentteja, tarkeää historiikkiä. näistä kavereista pitäisi saada suomen kulttuuriviennin mannekiineja.

Anonyymi kirjoitti...

Tän show vois viedä nyt Brysseliin, tätä kieltä ymmärtäis rahvaskin. Smeds on jotenkin vaikeaselkoisempi?

Timo Siikli kirjoitti...

Ei voi olla miettimättä kuinka vaisuksi Jumalan Teatterin esitys olisi jäänyt ilman vaahtosammutinta. Visuaalinen efekti oli hieno, tilanteesta otetut kuvat kuin taistelutantereelta.

Nyttemminhän on selvinnyt että kaverukset tilattiin Ouluun oululaisten toimesta. "Tulkaa ja tehkää meille skandaali" - vai miten se kutsu kuului?

Pupu Lihavisto kirjoitti...

Hyvä Eeli, kun kestit loppuun saakka bileet. Puun ja kuoren välissä näköjään, kun porukat rynnistelee toisiaan päin jo kolmatta vuosikymmentä. Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Surullista lahjattomien riehumista. Meni näemmä yli 20 vuotta ennen kuin noistakin julkisuudenkipeistä reppanoista kehkeytyi (ehkä) jonkin sortin "esiintyjiä" ja kakalla voivat nykyään leikkiä kotonakin. Mieltymyksensä kullakin. Munasillaan ja sonta lentää - miltähän niiden kotokämpässä näyttää :D että joo!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi PASKOJA kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos oli mielenkiintoisia kuvia. Ois ollu hauskaa tai ainakin ikimuistoista olla paikalla :o)

Elias Kristian kirjoitti...

Idioottien touhua tuo Jumalan teatteri. Vain lahjattomien luuserien täytyy alentua tuollaisiin tempauksiin. Hienoa Aalto että saitte tallennettua noiden esiintyjien touhut! Eivätpähän pysty mokomat jälkeenpäin väheksymään mokailuaan!

Nostan kyllä hattua näistä kuvista, Siinä ei olisi monella riittänyt kantti jäädä paikalle kun joutuu tuollaisen, noh, kirjaimellisesti, paskan kohteeksi.

Ja anonyymille joka sanoo että kuvat ovat huonoja - et ilmeisesti ole koskaan pitänyt muuta kuin automaattista digikameraa kädessäsi, voi sinua raukkaa kun täällä itsestäsi teet tyhmää.

Petteri kirjoitti...

Vittu mitä paskaa. Kyllä soisi näiden runkkareiden saada hieman omaa paskaa naamaansa ja haistaa oikein pitkä vittu!
Terveiset perseestä, Vittupää!

Anonyymi kirjoitti...

Ikinä kuullukkaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Mikseivät lahjakkaat ihmiset voisi viskoa paskaa? Tyypillistä kukkahattutäteilyä tuollainen että oikesti lahjakkaat eivät voi tehdä mitään tuollaista.

Peters kirjoitti...

Haha! Ei hitto!
Kuinka hyvin kuvista välittyykään kuvaajan paniikinomainen kompurointi. Muutama laukaus on tainut sattua kuvaajan maastoutumisen aikana.
Melko horroria eräässä kuvassa kun joku "kulli-olli" tulee penkkirivin välissä rynnistäen kohti.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvat ovat tosi surkeita "ammattilaisen" ottamiksi. Sotakuvaajat maailmalla saavat paljon totisemmissa paikoissa huomattavasti terävämpiä ja laadukkaampia kuvia. Esim. Vietnam aikoinaan, jolloin kalusto oli paljon vaatimattomampaa kuin -87.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi: Mikseivät lahjakkaat ihmiset voisi viskoa paskaa? Vastaus: lahjakkaiden ihmisten ei tarvitse viskoa paskaa. Voivat viskoa jotain muutakin, mikä herättää ajatuksia.

hjhaapakoski kirjoitti...

Niin tai näin, Jumalan teatteri oli jokatapauksessa yhteiskuntaakin ravisteleva esitys ja jälkipyykkiä riitti pitkäksi aikaa. Tekijät saivat ehdollisia vankeustuomioita, joutuivat maksamaan kymmenien tuhansien markkojen vahingonkorvauksia ja menettivät paikkansa teatterikorkeassa määräajaksi.

Eelin ottamat kuvat ovat erinomaisen arvokkaita jo yksistään dokumenttimielessä. Montako kuvaa ko. esityksestä on jäänyt ylipäätään jälkipolville?

Tomi Peurakoski kirjoitti...

Eeli,
muistan tuon päivän ja muistan kun tulit meidän kuvaamataidon opettajaksi seuraavalla viikolla. Sanoit "muut pakenivat katsomosta mutta minä jäin takapenkkiin taputtamaan" - näin ainakin muistan. Ja uskon sen sinusta; vahva, upea opettaja. Kiitos niistä vuosista! Vaimosi oli minun ensimmäinen luokanvalvoja vuonna 1977.

Anonyymi kirjoitti...

Rispektiä Olli :):):)

Äijä istuu, katsoo mitä tuleman pitää, eikä jeesustele.

Vaikka jätkät veti hyvän, vedit paremman.

VesaK

Wilsson kirjoitti...

Eeli olet kova jätkä kun katsoit kikkeliesityksen loppuun asti!