tiistai 15. maaliskuuta 2011

Oulu 1975-76


Jani Taipaleenmäki kerätessään ja tutkiessaan oululaista valo- ja elokuva-aineistoa, löysi arkistojen pimennoista tämän vv.1975-76 tekemäni Oululeffan. Olin sen itsekin autuaasti unohtanut. Oululla oli ystävyyskaupunkeja niin idässä kuin lännessäkin. Kaupunki toivoi esittelyfilmiä ja tilasi minulta sellaisen. Suostuin sillä ehdolla, että saisin vapaasti kuvata ja kertoa Oulusta sellaisena kuin minä ja kuka hyvänsä oululainen kaupungin näkivät. Siihen suostuttiin.
Kuvasin parin vuoden aikana tavallisia näkymiä, leikkasin elokuvan itse kotona, Markus auttoi, Airi käänsi ja spiikkasi ruotsinkielisen version, venäjänkielinen käännöskin tehtiin, mutta sen toteuttaminen lopulta kariutui venäjänkielisen lukijan puutteeseen.
Kun tämä elokuva hiljan ilmestyi 35 vuoden jälkeen youtubeen,  oululaiset voivat nostalgoida sen ääressä. Muistikuvat saavat konkreettisen muodon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä ovat niitä dokumentteja, joita systemaattinen minkä tahansa kaupungin muuttumisen taltiointi edellyttäisi. Hieno filmi.

Eelin hienoista Oulu-elokuvista voi lukea lisää mm. osoitteesta : http://www.kaltio.fi/lehtiarkisto/kaltio-1-2011/taipaleenmaki111

t. Jani T.