torstai 12. tammikuuta 2012

Jumalan teatteri 25 v. 17.1.2012


Lehdistöllä on tapana ottaa minuun yhteyttä Jumalan teatterin täyttäessä merkkivuosia. Olin nimittäin katsomon puolella ainoa, joka ei paennut paikalta kesken näytöksen. Fiksummat älysivät lähteä. Minä jopa innostuin ottamaan valokuvia ja kotona jälkeenpäin maalaamaan vaikutelmia tuosta esityksestä. Tein vielä TV-filmin oikeudenkäynnin tiimoilta. Siivoton juttu se oli. Mikäli jotakuta näytelmän sisältö kiinnostaa, sitä voi seurata YLEn Elävän arkiston sivuilta nimellä Paska juttu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Silmäilin sateisen kesän keskellä Ylen Elävää Arkistoa ja törmäsin Jumalan teatteria käsitteleviin filmeihin ja täytyy sanoa, että olin vaikuttunut viileän rauhallisesta esiintymisestäsi.

Se mikä jäi sittemmin askarruttamaan liittyy myöhempiin tapahtumiin. Oletteko olleet tekemisissä ko. nelikon kanssa? Puhuneet tapahtuneesta tai vastaavaa?

Jos nimittäin silloiset teatterisalin tapahtumat eivät olleet käsikirjoitukseltaan taidetta niin Te muuttuvana elementtinä kyllä teitte siitä sellaista. Näin 25 vuotta myöhemmin katsottuna nyt ainakin. Siksi olisikin mielenkiintoista kuulla, oletteko saaneet tunnustusta varsinaisilta näyttelijöiltä?

Eeli Aalto kirjoitti...

Emme ole tavanneet sen koommin. Luulen, että näyttelijät olisivat tyytyväisiä, jos en olisi ollut dokumentoimassa heidän esitystään. Heidän olisi helpompi viitata kintaalla esityksen vaarallisuudesta.

Näin jälkeenpäin voi tietysti todeta esityksen profeetallisuus. Siinä oli terrorismin ja päälle käyvän väkivallan piirteet kuin ennustuksena tulevasta.

Teatteria se ei ollut...
E.A.